Close

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    May 2014
    Posts
    53
    Rep Points
    120.7
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No

    OEM cats and MHD

    I have replaced my catless DP's with the original stock cats and flashed back to stage 0 in MHD with the option for OEM dp's/cats checked but the rear/post cats sensors are still not achieving readiness after 100+ miles. Same issue with the stock map in MHD and with either of these options, there are no codes, just the rear sensors status constantly showing incomplete. Any suggestions or options for me at this point as I am rapidly running out of time? I don't think my OEM rear sensors are bad as bad sensors will throw a fault code right? It's as if the autoclear function is still engaged in both the stock and stage 0 maps for me.

  2. #2
    Join Date
    May 2016
    Posts
    17
    Rep Points
    21.7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by sudo4re Click here to enlarge
    I have replaced my catless DP's with the original stock cats and flashed back to stage 0 in MHD with the option for OEM dp's/cats checked but the rear/post cats sensors are still not achieving readiness after 100+ miles. Same issue with the stock map in MHD and with either of these options, there are no codes, just the rear sensors status constantly showing incomplete. Any suggestions or options for me at this point as I am rapidly running out of time? I don't think my OEM rear sensors are bad as bad sensors will throw a fault code right? It's as if the autoclear function is still engaged in both the stock and stage 0 maps for me.
    What procedure are you using to get readiness?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    36
    Rep Points
    145.5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    2


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Ok I see a few issues here.

    First: if autoclear was on, none of the readiness codes would be set, not just one

    Second: are you following any of the rules for setting any of the readiness codes? Under 60 mph and no more then 3000 rpms for about 10 miles?

    Third: STOP programming! Or flashing whatever you call it. You are clearing the readiness codes every time

  4. #4
    Join Date
    May 2014
    Posts
    53
    Rep Points
    120.7
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2



    Yes Reputation No
    Just normal driving. I'll try to find somewhere that I can go under 60 and under 3k without getting kill around here

  5. #5
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    13
    Rep Points
    11.1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Are you trying to pass emissions or something ?

  6. #6
    Join Date
    May 2014
    Posts
    53
    Rep Points
    120.7
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2



    Yes Reputation No
    Yes, MD emission.

  7. #7
    Join Date
    May 2016
    Posts
    455
    Rep Points
    1,432.1
    Mentioned
    16 Post(s)
    Rep Power
    15


    Yes Reputation No
    Nothing I enjoy more than a good "under 3000 and under 60 mph for 10 mins" route on the way to work. People buzzing past me about 40 mph faster than I'm going lmao.
    Chris - VTT Forum Representative
    Chris@Vargasturbo.com
    www.Vargasturbo.com
    Click here to enlarge

  8. #8
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    13
    Rep Points
    11.1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by sudo4re Click here to enlarge
    Yes, MD emission.
    I passed Maryland emissions with catless downpipes lol.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •