Close

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 47
  1. #1
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0


    Reputation: Yes | No

    Has anyone hooked a boost gauge up to x5m

    Currently my truck is running 8-9psi can anyone verify what the acctual boost should be one this truck.

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    That's way less than what it should be...

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Boston
    Posts
    78
    Rep Points
    67.0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Reputation: Yes | No
    Stock max boost should hit 21psi
    2008 E93 Giac Stage 2, HPF IC, Injen Intake, Defective AR Design DP's with useless cats
    2014 X3 35i JB Stage 1

  4. #4
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No

  5. #5
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    1 out of 1 members liked this post. Reputation: Yes | No
    From everything I've read it's 17-17.5 my truck is at the dealer currently. I had a feeling something was off.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    Now lets hope they fix it!

  7. #7
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Any idea what might be up?

  8. #8
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Sticky Click here to enlarge
    Any idea what might be up?

    There was a vaccum leak on some hose on the intake which they fixed and it still felt slow(for what it should be) so I took it back Friday and still haven't heard anything yet. Told them I want it preasure tested. I was told by Chicago Performance & tuning told me to tell them. He's done all of my audi's and really knows his $#@!. So I really don't know just yet. Hopefully they find out what's wrong and fix it.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    Update: BMW says the low boost is due to the coolant pumps for turbos. I'm going to keep my fingers crossed on this.

  10. #10
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    Well it's good again, back to full boost. Coolant pumps for the turbos was bad.

  11. #11
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    974
    Rep Points
    442.4
    Mentioned
    3 Post(s)
    Rep Power
    5


    Reputation: Yes | No
    Very interesting, I wonder if this will be a re-occuring problem on the S63...I hope not. Has enough cooling problems as is.

  12. #12
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    They said this is the first one they've seen there. I hope it's not tho.

  13. #13
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Hansel22 Click here to enlarge
    Well it's good again, back to full boost. Coolant pumps for the turbos was bad.
    Thanks for getting back to us. Should feel like night/day difference.

  14. #14
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    I feel like I found 200 missing HP. Click here to enlarge Only took two visits to BMW to get it fixed.

  15. #15
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Hansel22 Click here to enlarge
    I feel like I found 200 missing HP. Click here to enlarge Only took two visits to BMW to get it fixed.
    BMW hates making things right they prefer for you to just go away.

    Glad you got it fixed though!

  16. #16
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    ​oYeah they do. I don't get it.

  17. #17
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Hansel22 Click here to enlarge
    ​oYeah they do. I don't get it.
    They just don't want to spend the money.

  18. #18
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    London and USA
    Posts
    2,061
    Rep Points
    1,442.9
    Mentioned
    43 Post(s)
    Rep Power
    15


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Sticky Click here to enlarge
    They just don't want to spend the money.

    Or they are incompetent... BMW Manhattan ripped the front bumper and rear lic plate mounts off during one service.. on my 1995 540i

    Rallye BMW effed up the electronics on my drivers side seat on the '95 BMW such that it got stuck all the way down at full tilt.... took 3 trips to get them to fix it..

    Only BMW dealer I trust in NY is a local mob who seem to take pride in tier work and don't charge me $150 a hour when they eff something up
    2005 Porsche 996 TTS RWD - Eurodyne 60-130 in 6.50s
    2015 Audi A3 2.0 TFSI - Eurodyne 0 - 100 in 10.67s
    2015 McLaren 650S (RHD) - UK - 1/3rd owner yet to drive


    Click here to enlarge



  19. #19
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Group.america Click here to enlarge
    Or they are incompetent... BMW Manhattan ripped the front bumper and rear lic plate mounts off during one service.. on my 1995 540i

    Rallye BMW effed up the electronics on my drivers side seat on the '95 BMW such that it got stuck all the way down at full tilt.... took 3 trips to get them to fix it..

    Only BMW dealer I trust in NY is a local mob who seem to take pride in tier work and don't charge me $150 a hour when they eff something up
    BMW dealers have created the illusion their service is better than other makes... it isn't.

  20. #20
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    Well it's back to the track tonight, we'll see if they infact did fix it.

  21. #21
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    Fixed. 12.60 @ 111 only took three trips to the stealership.

  22. #22
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Hansel22 Click here to enlarge
    Fixed. 12.60 @ 111 only took three trips to the stealership.
    Slip?

    Start a new thread on it please if you have it to scan. With specs and a pic of the car please.

  23. #23
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    I don't have a scanner, but I can try and post the time slip.

  24. #24
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Burr ridge,IL
    Posts
    82
    Rep Points
    36.0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0



    1 out of 1 members liked this post. Reputation: Yes | No

  25. #25
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Hansel22 Click here to enlarge
    I don't have a scanner, but I can try and post the time slip.
    Pic with a cell phone will do!

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •